ویندوز 11 در مقابل ویندوز 10
در حالی که کاربران ویندوز 10 نیازی به ارتقاء فوری ندارند، ویندوز 11 دارای برخی ویژگی های جدید است که ارزش بررسی را دارد. ویندوز 11، جدیدترین نسخه سیستم عامل دسکتاپ مایکروسافت، در تاریخ 5 اکتبر منتشر شده است.
این ارتقا برای رایانه های شخصی ویندوز 10 که با ویندوز 11 سازگار هستند رایگان است. مایکروسافت یک نسخهی به روز شده از “برنامه بررسی سلامت PC” را قبل از راه اندازی منتشر کرده تا کاربران بتوانند ببینند آیا رایانه شخصی آنها شرایط مورد نیاز سیستم را برای اجرای ویندوز 11 را دارد یا خیر؟
اطلاعات بیشتر در مورد سیستم مورد نیاز ویندوز 11 را در ادامه خواهیم خواند.
اکثر برنامه های قبلی ویندوز 10 با ویندوز 11 کار میکنند. برنامه های ویندوز 10 بدون هیچ مشکلی در نسخه بتا و توسعه دهنده ویندوز 11 کار میکردند. پس در انتشار عمومی سیستم عامل جدید به همین ترتیب رفتار میکنند و قابل استفاده هستند.
مایکروسافت به پشتیبانی از ویندوز 10 تا 14 اکتبر 2025 ادامه خواهد داد. با این حال، مشخص نیست که مایکروسافت در این مدت چند به روز رسانی برای ویندوز 10 ارائه خواهد کرد.
از آنجایی که پشتیبانی از ویندوز 10 به این زودی ها پایان نمی یابد، برای کاربران ضروری نیست که سیستم عامل خود را به ویندوز 11 به روز رسانی کنند، مگر اینکه بخواهند از برخی از ویژگی های جدید آن استفاده کنند. برای کمک به تصمیم گیری در مورد اینکه آیا ارتقا برای شما مناسب است، در اینجا برخی از تفاوت های ویندوز 11 و ویندوز 10 آورده شده است.
طرح
تفاوت اصلی بین ویندوز 11 و ویندوز 10 در طراحی آن است. ویندوز 11 رابطی را ارائه می دهد که بیشتر شبیه سیستم عامل مک است، با رنگ های پاستلی، گوشه های گرد برای همه پنجره ها و رابط تمیزتر نسبت به نسخه قبلی خود. مایکروسافت رابط کاربری را تا حد امکان ساده کرد تا فضایی تمیز برای کار و بازی ایجاد کند.
منوی شروع / نوار وظیفه
مایکروسافت منوی Start را به همراه نوار وظیفه به مرکز صفحه منتقل کرده است. با این حال، کاربران میتوانند در صورت تمایل، آنها را همانطور که در ویندوز 10 هستند به سمت چپ برگردانند.
ویندوز 11 همچنین از کاشی های زنده پشتیبانی نمی کند. کاشیهای زنده اطلاعات مفیدی را نشان میدهند که کاربران میتوانند بدون باز کردن برنامههای مربوطه آن را مشاهده کنند. به عنوان مثال، کاشی زنده آب و هوا پیش بینی را نشان می دهد. مسلما ویندوز 10 برای کاربرانی که می خواهند اطلاعات را در منوی استارت خود در یک نگاه ببینند، بهترین است.
Snap Layouts
یکی دیگر از ویژگی های جدید ویندوز 11 Snap Layouts است. این به کاربران امکان میدهد برنامهها و پنجرههای خود را با گروهبندی با هم بهطور مؤثرتری سازماندهی کنند. (مشابه روشی که کاربران میتوانند برنامهها را در Android و iOS گروهبندی کنند.) Snap Layouts گزینه های طرح بندی مختلفی را برای سازماندهی پنجره های مختلف روی صفحه ارائه می دهد. Snap یک ویژگی بهرهوری است که به کاربران امکان می دهد برنامه ها و سایر پنجره ها را به طور منطقی روی صفحه مرتب کنند.
ویژگی Snap در ویندوز 10 از کاربران میخواهد که پنجرههای خود را به صورت دستی با نگه داشتن ماوس در سمت چپ یا راست صفحه یا با استفاده از ترکیب صفحه کلید مرتب کنند. با این حال، Snap Layouts به کاربران این امکان را می دهد که به طور خودکار پنجرههای باز خود را آنطور که میخواهند مرتب کنند. به عنوان مثال، کاربران می توانند پنجره های باز خود را به صورت مربع بچینند. گزینههای Snap Layout بسته به اندازه صفحه نمایش کاربر متفاوت است. Snap Groups به کاربران این امکان را میدهد که وقتی روی نوار وظیفه قرار میگیرند، سریعاً به طرحبندی Snap خود برگردند.
فروشگاه مایکروسافت
مایکروسافت فروشگاه خود را در ویندوز 11 دوباره طراحی کرده است.به عنوان مثال، یافتن برنامهها و فیلمها را برای کاربران آسانتر میکند. فروشگاه مایکروسافت به کاربران این امکان را میدهد که تمام برنامههای ویندوز را در ویندوز 11 و ویندوز 10 دانلود کنند.
از آنجایی که فروشگاه مایکروسافت یک برنامه-پلتفرم مستقل و همگانیست، مستقل از خود ویندوز 11 به روز می شود. اپلیکیشن جدید مایکروسافت استور برای تمامی کاربران ویندوز 10 و 11 در دسترس است.
برنامه های اندروید
فروشگاه مایکروسافت همچنین شامل برنامههای اندرویدی خواهد بود که در فروشگاه App Amazon میزبانی میشوند. مشتریان میتوانند از برنامه های اندروید در ویندوز 10 با برنامه Your Phone که مایکروسافت سال گذشته عرضه کرد، استفاده کنند. مایکروسافت با آوردن برنامه های اندروید به ویندوز 11، تقاضای کاربران برای اجرای برنامه های گوشی های هوشمند را بر روی دسکتاپ خود برآورده میکند.
تیم ها (حرکت از اسکایپ)
مایکروسافت ویژگی Meet Now ویندوز 10 را با ادغام Teams در نوار وظیفه ویندوز 11 جایگزین کرده است. این کار دسترسی کاربران به بستر ارتباطی را آسان تر میکند.
مایکروسافت در حال جایگزینی اسکایپ با قابلیت چت Teams است. این تلاشی است برای تشویق بیشتر کاربران Teams به استفاده از ویژگیهای مصرف کننده برنامه و در نهایت استفاده از Teams در خارج از محل کار. مایکروسافت Skype for Business Online را در 31 جولای 2021 بازنشسته کرد.
کاربران همچنان می توانند اسکایپ برای ویندوز و اسکایپ برای موبایل را از فروشگاه مایکروسافت به صورت رایگان دانلود کنند.
حالت لمسی/تبلت
مایکروسافت حالت تبلت موجود در ویندوز 10 را از ویندوز 11 حذف کرده. حالت تبلت در ویندوز 10 باعث میشود رایانههای شخصی کاربران هنگام استفاده از دستگاههای خود به عنوان تبلت، لمسیتر شوند. با این حال، ویندوز 11 بیشتر شبیه آیپد عمل می کند. این بدان معناست که وقتی کاربران رایانه های شخصی خود را به تبلت تغییر میدهند، تجربه ای را دریافت خواهند کرد که برای لمس بهینه شده است.
ویندوز 11 همچنین دارای اهداف لمسی بزرگتر و نشانه های بصریست و کاربران می توانندبه راحتی اندازه پنجرهها را تغییر داده و جابجا کنند.
دسکتاپ های مجازی
اگرچه ویندوز 10 دارای ویژگی Task View بود و به کاربران اجازه میداد چندین دسکتاپ مجازی ایجاد کنند، اما گزینه ها محدود بودند. کاربران ویندوز 11 میتوانند دسکتاپهای مجازی را مانند رایانههای مک راهاندازی کنند. کاربران میتوانند به طور همزمان بین چند دسکتاپ برای کار، مدرسه، بازی و استفاده شخصی جابجا شوند.
ارتقاء بازی
بازیها نیز باید با ویندوز 11 بهبود یابند. با این حال، مایکروسافت گفته است که DirectStorage، یکی از ویژگی های جدید PC Gaming، در ویندوز 10 نیز پشتیبانی خواهد شد. DirectStorage از سخت افزار ذخیره سازی مدرن در رایانه های شخصی بازی برای ساده کردن نحوه دادههای بازی استفاده میکند.بهینه سازی بیشتر و HDR خودکار (محدوده دینامیک بالا) نیز در ویندوز 11 قرار خواهد گرفت که باید رنگ ها را در بسیاری از بازیها افزایش دهد.
هنگامی که کاربر روی یک مانیتور HDR بازی میکند، HDR خودکار محدوده رنگ را در بسیاری از بازی های DirectX 11 و جدیدتر افزایش میدهد. حتی بازیهایی که تنظیمات HDR در آنها اجرا نشده است. Xbox Game Pass نیز در ویندوز 11 قرار خواهد گرفت.
بهبود عملکرد
مایکروسافت گفته است که سیستم عامل جدید شامل بهبودهایی در عملکرد، از جمله ورود سریعتر با Windows Hello، مرور سریعتر وب و بیدار شدن سریعتر از حالت خواب است. Windows Hello یک فناوری بیومتریکیست که به کاربران ویندوز 10 اجازه میدهد با اسکن عنبیه، تشخیص چهره یا اثر انگشت، دسترسی ایمن به دستگاهها، برنامهها و شبکههای خود را تأیید کنند.
مایکروسافت همچنین گفته است که بهروزرسانیهای ویندوز که در پسزمینه اجرا میشوند40 درصد کوچکتر و سریعتر خواهند بود، بنابراین دانلود و نصب آنها زمان کمتری میبرد. سیستم عامل جدید به کاربران کمک می کند عمر باتری لپ تاپ خود را افزایش دهند.